25 éves a Becsület Napja – beszámoló

2 hónap, 10 esemény, médiaszereplés, több száz résztvevő. Bár még nem ért véget az idén 25 éves Becsület Napja megemlékezéssorozat minden részeseménye, mégis az elmúlt évek legnagyobb sikerének könyvelhetjük el, annak ellenére, hogy központi megemlékezésre szervezett keretek között nem került sor. Vegyük sorra az eseményeket ezen rövid összefoglaló keretében.

Idén rendhagyó módon már novemberben kezdetét vette a rendezvénysorozat, mégpedig Győrben. A könyvbemutatóval egybekötött világnézeti kerekasztal beszélgetés témája ugyanis a Becsület Napja volt.

A program Alkay Zsolt (Kalóz) előadásával és könyvbemutatójával kezdődött, melyben a legfontosabb és legérdekesebb kutatási eredményeit tárta az olvasó elé. Ennek nyomán kapható Katonahőseink és mártír papjaink Budapest ostromában című kiváló munkája.

A világnézeti kerekasztal beszélgetés résztvevői Alkay Zsolt (Kalóz), Csikós Gergő Zöldinges főszerkesztő, Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja és Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője a kitörők világnézeti alapjait fejtegették első témacsokrukban. Szóba került a nemzetiszocialista korszellem kialakulása Európában, valamint az előző háborúktól eltérően a második világégés világnézeti harc jellege. A második kérdéscsoport a Becsület Napja szervezésének nehézségeivel és az évforduló ellenoldal részéről történő áttematizálásával foglalkozott. A beszélgetést bajtársi est zárta.

Február 6-án vasárnap, 16:00-tól Retkes Tamás történész várta a Városmajorban az immár hagyománnyá vált „Ostromkalauz” elnevezésű sétáló történelemórára érkezőket. Aki esetleg nem tudott részt venni, az elhangzottakat kivonatos formában ITT átfuthatja.

Ostromkalauz 2022

Február 11-én este az anyaország, a Kárpát-Medence és Európa minden szegletéből érkeztek bajtársak, hogy a Légió Hungária által szervezett kegyeleti gyertyagyújtásba egyénileg bekapcsolódjanak. Székelyföldi testvérink mellett külföldi bajtársak érkeztek a Karpatszka Szics képviseletében Ukrajnából, illetve kontinens-szerte Csehországból, Németországból, Ausztriából és Svájcból is. Az este 7-kor induló, mécsesekből kirakott fénylánc egészen a Széna térig húzódott. Igazán méltóságteljes és felemelő látványt nyújtottak az éjszaka sötétjét megtörő százával pislákoló üvegmécsesek. A Hungarian Hammerskins felhívására 20:00-tól Kárpát-Medence szerte lehetőség nyílt bekapcsolódni egy-egy mécses meggyújtásával a fényláncba, így a szent tűz továbbterjedt hazánk minden területére. Az este folyamán a koncertélmény sem maradt el a Magyarelvű Mozgalom és a Blood&Honour Hungária szervezésében, ahol az Archívum, Fehér Törvény, Hundriver, Germanium és a Lucky Boneheads Crew zenekarok léptek fel.

Péntek este történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi a magyar szélsőjobb médiaszerepléseinek történetében, hiszen először adódott lehetőség a Becsület Napja kapcsán egy vita keretében megszólalni. Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja, és Horváth Tamás újságíró becsülettel helytálltak a közel egyórás csörtében, mely joggal állíthatjuk, az egész magyar szélsőjobb figyelmét és elismerését elnyerte. Váradi Attila főszerkesztőnk így kommentálja az esetet:

A videót néhány nappal az adást követően a Pesti TV, illetve a pestisrácok az alábbi leírással adta közre: “A kitörés napján összecsapott a radikális jobb a rendezői jobboldallal”. Magam sem foglalhattam volna össze jobban a két fél között feszülő létszemléleti és világnézeti értelemben vett gyökeres különbséget, amely a vita majd minden másodpercére rányomta bélyegét. Ugyanis az ellenoldal képviseletében valóban csak egy “rendezői jobboldal” találkozhattunk, amelyet maximum a “ringben” elfoglalt helye miatt pozicionálhatunk csak jobbra. Valójában – ahogy az a vitából is kiviláglott – idegen tőlük mindazon erények sokasága, ami a jobboldalt a Gondviselőhöz, a igazhoz és jóhoz kötik: a hűség, a becsület, a megalkuvásmentes bátor kiállás, az áldozatvállalás és a heroicitás. Persze mindez tapasztalva a hatalmon lévő bábok, a kormány áljobboldali, erkölcsi és szellemi magasabbrendűséget nélkülöző mentalitását talán senkinek sem volt meglepő. Ez pusztán az egyenes következménye annak a baloldali, pragmatikus, materiális felfogásnak, amit a modern világ szelleme ráerőszakolt a magukat jobboldalinak mondó, valójában a jobboldaliságnak csupán egy halvány paródiáját mutató zsoldosok gyáva és képmutató garmadájára.
Mindannyiunk számára ismertek Otto Wöhler tábornok szavai: „Felrázó példátok elátkoz minden gyáva lemondást”. Biztosak lehetünk benne, hogy a kitörő hősök, a szó legnemesebb értelmében vett harcosok, az állva meghalni és a felfele élni elvét szem előtt tartva ma elátkozzák mindazokat is, akiknek a politikai korrektség terhe alatt meggörnyedve csak a meghunyászkodós és a megfelelési kényszer jutott osztályrészül. Ne feledjétek: mi vagyunk azok, akik valóban próbálunk kitörni a modern világ mocskából és ők csupán egy újabb áruló önkéntes ezred, akik félve a következményektől, félve az önfeláldozástól csak csahos kutyái maradnak a mindenkori világelitnek. Mi maradunk, kik voltunk, s a hősök útján járva, a következményekkel szembe nézve vállaljuk a baloldal szellemi ostromgyűrűjéből való kitörés. S ha így teszünk méltóak leszünk a hősök emlékére és tiszteletére. Dicsőség és hála nekik! A felvétel alább tekinthető meg:

Szombaton nem várt események izgalmas kavalkádja kavarta fel a napot, ugyanis a Légió Hungária 13:00-kor, a Kapisztrán téren tartott sajtótájékoztatója alatt spontán módon, körülbelül 300 ember jelent meg a téren, hogy egyénileg leróják kegyeletüket a hősök előtt. A kegyeletteljes hangulatot még a saját mocskában tobzódó néhány tucat komcsi és antifa ellentüntető sem tudta megzavarni. A sajtótájékoztató befejeztével a rendőrök utasítást adtak a tér elhagyására, melynek a spontán összegyűlt tömeg fegyelmezetten eleget tett. Bár a tiltó határozat miatt nem került sor semmilyen formában nyilvános megemlékezésre, a rendőrség mégis feljelentést tett Incze Béla ellen. Mindezek ellenére a magyar szélsőjobboldali mozgalmaknak és az Európából érkezőknek szervezetileg is nyílt lehetőség az emlékezés virágainak elhelyezésére, mégpedig a budai hegyekben, az egyik kitörés során elesett, ismeretlen magyar katona sírjánál. A pénteki és szombati napok eseményein természetesen szervezetünk is képviseltette magát. A Légió Hungária videós, képes beszámolója ITT tekinthető meg

A nap folyamán koszorúzással egybekötött városi sétát tartott továbbá a Magyarelvű Mozgalom és a hozzá köthető szervezetek is. Este a vállalkozó szelleműek a Kitörés 60 emlék- és teljesítménytúra keretében járhatták végig a kitörők útját, melynek végállomása 14 óra menetelés után Szomor volt.

A Zöldinges V.M. koszorúját Csikós Gergő főszerkesztő és Nyitrai Máté szerkesztő helyezte el.

A Légió Hungária videóösszefoglalója

A jubileumi eseménysorozat utolsó állomása február 19-én szombaton lesz, amikor is Alkay Zsolt (Kalóz) szervezésében a Budai Kitörés Emléktúrán vehetnek részt az érdeklődők, mely a Kitörés 60-nal ellentétben sokkal inkább a történelmi események és helyszínek bejárására vállalkozik túravezető segítségével. A családosok a kisebb, 3 kilométeres túrán, a vállalkozó szelleműek pedig a Mányig tartó, 50 km-es távon mehetnek végig. Részletek ITT

Zöldinges.net – Csikós Gergő

Korábbi cikkek