A demokrácia nem következetes

Talán már aktualitását vesztette a téma, de nem volt időm a megjelenésekor reagálni, mert még az utolsó vizsgámra készültem, aztán a hétvégén meg a Kegyeleti Kitörés Emléktúrán vettem részt, egy másik szerkesztőtársammal és számos más résztvevővel.

A napokban történt, hogy hosszas huzavona után Nagy Britannia (és Észak Írország Egyesült Királysága) kilépett az EU-ból. Vagyis, pontosabban kezdetét vette az átmeneti időszak, aminek végeredménye lesz az EU-ból való kilépés. Ennek kapcsán Nigel Farage egy elég maradandó búcsúbeszédet mondott, melynek végén a nemzeti zászlót is meglobogtatta társaival együtt.

Hogy most britek kilépése gazdaságilag számukra jó-e vagy sem, hogy mit jelent ez az EU-ra nézve, azzal különösebben nem foglalkoznék. Fölösleges fejtegetésekbe bocsátkozni. Nem szívügyünk egyik párt sem a Szigetországban, így különösebben nem érzem szükségét az állásfoglalásnak.

Ami mellett viszont nem tudok elmenni, és ennek a cikknek a megírására is ösztönzött, az Cseh Katalin facebook bejegyzése az esemény kapcsán, amelyet a Mandineren láttam meg. És ebben a bejegyzésben volt egy ilyen gondolat:

„Rengeteg dologról beszélhetnénk a Brexit kapcsán ‒ arról, hogy milyen károkat okoz a felelőtlen, populista politika, vagy arról, hogy igazságos-e az, hogy egy hajszálnyi, 52%-os többség döntése megpecsételi az elsöprően maradás-párti brit fiatalok jövőjét.”

Cseh Katalin szerint – aki magát demokratának mondja – nem igazságos az 52%-os demokratikus többség véleménye (ami ugye a kilépés mellett szavazott), mert kimutatható, hogy az idősebb korosztály szavazott a kilépés mellett, a fiatalság pedig bent akart maradni. Tehát, mivel a szavazásra jogosultak közül az idősebb korosztály billentette a mérleg nyelvét a kilépésre, így megállapítható, hogy az eredmény nem igazságos. Na de nem gondolom én, hogy Cseh Katalinnak az idősebbekkel van a baja, úgy inkább az eredménnyel. Biztosra merem fogadni, (na de úriember biztosra nem fogad) ha ez a szavazás, a britek EU-ba való belépéséről szólt volna, és ugyan ez az 52%-os eredmény jön ki, csak a belépés pártiak részére, viszont példámban az idősebb korosztály szavaz a belépésre, és a fiatalság pedig ellene, akkor Cseh Katalin nem aggódna az EU-ellenes fiatalság sorsát illetően.

Na de nem kellene nekünk ezen meglepődnünk, én se lepődtem meg, viszont vannak olyanok, akik továbbra is csak demokráciában tudnak gondolkodni. Pedig a demokrácia folyamatosan, szünetet nem hagyva – mint jelen esetben is – bizonyítja, hogy képleten arra, amire hivatott. Nem a többséget képviseli, nem igazságos, és nem is a nép uralkodik. Ugyanakkor nekünk szükséges minden alkalmat megragadni, hogy ezt sulykoljuk, hangoztassuk, azon nemzettestvéreink miatt, akik még nem látják, amit mi.

Cseh Katalin tökéletesen példázta a demokrácia igazi lényegét. A demokrácia csak egy eszköz, egy jól hangzó szólam, hogy legitimálják akaratukat, amit demokráciára hivatkozva egy kisebbség juttat érvényre. Persze most majd kapom, hogy „nem mindenki ilyen”. Persze tudom én, hogy vannak olyanok, akik őszintén hiszik és vallják, hogy ez az emberiség megváltása. De valahogy ez a megváltás várat magára, pedig már egy ideje nyűgjük.

Ideje belátni, a demokrácia azért működésképtelen, mert ellenkezik az emberi természettel, annak felfelé irányuló hierarchikus törekvésével. Minél hamarabb belátjuk ezt, annál jobb.

Emelkedj tehát felül a demokrácián!

Még egy gondolat erejéig annyit megjegyeznék, hogy mi hungaristák konnacionalisták vagyunk, vagyis célunk az európai nemzetállamok (nem népnemzet-államok!) szövetsége. Vagyis nekünk nincs bajunk azzal, hogy Európában bizonyos dolgokról közösen gondolkodjunk, legyen az államok között egy bizonyos mértékű szövetség, nem vagyunk ellenségei az európai gondolatnak. De a mi Európánk teljesen más alapon nyugszik, és hiába mondja magát bármelyik Cseh Katalin kaliberű politikus „Európa-párti”-nak, ez a kifejezés önmagában semmit nem jelent. Európa ugyanis az EU előtt is létezett, és akkor a fejlődés és a tudomány központja volt, ill. a kultúra, a művészet, az építészet fellegvárát jelentette. De a jelentette a keresztes háborúkat is, és a fehér ember uralmát a világ felett.

Ez a mi Európánk, ez az európai gondolat!

Úgy legyen!

Zöldinges.net – Bognár Albert

Korábbi cikkek