Tarlós, a megafon és az ellenzék

A napokban történt, hogy Tarlós István tartott sajtótájékoztatót, ugyanis ünnepélyes keretek közt elültette a 10000. fát, és ezt zavarta meg Tordai Bence. Tordai az okból kereste meg a főpolgármestert, hogy miért nem vállalja a főpolgármesteri vitát Karácsony Gergellyel és Tordai akadékoskodását megunva nyúlt Tarlós megafonhoz, és annak segítségével mondta a mondandóját Tordainak.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, beindult az ellenzéki mémgyártás és készültek a jobbnál jobb mémek , amik Tarlóst próbálják előnytelen helyzetben bemutatni.

Továbbá, természetesen, mindkét oldal örül a farkának és annak, hogy két fülük van és nem tescos szatyrok. Mindenki a maga győzelmének tudja be a történteket, az ellenzék, pontosabban a 444 egy erkölcsi győzelmet vizionál, hiszen míg Tordai csak gyávázza Tarlóst, addig a főpolgármester cifrább szavakkal is illeti a Párbeszédes képviselőt, meg Karácsonyt is. A kormánymédia pedig a provokáción aratott csattanós győzelemként azonosítja az eseményeket, ami természetesen az ellenzék szerint nem volt provokáció.

Ne felejtsük Nagy Blankát, aki bajszos szarozta a köztársasági elnököt, meg az O1G-t. Akkor hol volt az erkölcsi magasló? Vagy akkor az volt az erkölcsi győzelem, ami most a főpolgármester részéről csúfos leszereplés? Avagy az nem volt csattanós odaszólás, hanem gyalázkodás?

Nincs új a nap alatt, történjen bármi, tegye azt bármelyik oldal, mindig a maguk előnyére próbálják majd fordítani az eseményeket. Teljesen függetlenül attól, hogy az adott cselekedet, történés, erkölcsileg mennyire igazolható, avagy mennyire visszás. Történhet bármi, az a saját részről mindig helyes és üdvös, a másik részéről pedig helytelen és megvetendő dolog lesz.

Ez is jól mutatja, hogy mennyire nem szabad nekünk belefolyni a demokráciába, azt bármilyen módon legitimálni, hiszen láthatjuk, a demokrácia nem az isteni rend szolgálatáról, hanem a pártérdekek kiszolgálásáról szól. Továbbra is azt kell mondanom, amint azt már Váradi testvér megírta, a rendszerváltás nem sikerülhet a rendszer részeként.

Hiszen tudjuk:

Az igazság fog győzni, nem pedig az átmeneti hangulatok.

A demokrácia az átmeneti hangulatokról szól, a hungarizmus, ekképp a monarchizmus pedig az örök isteni törvényekhez való igazodásról.

Emelkedj felül a demokrácián!

Zöldinges.net – Bognár Albert

Korábbi cikkek