Fejet hajtottunk a kidőlt oszlop előtt (frissítve)

Július 13-án a Légió Hungária által szervezett megemlékezésen és balladaesten járt a Zöldinges szerkesztőségének néhány tagja. Már kora délután engesztelhetetlen zokogásban tört ki az ég. Siratta Gyurit, Cseresznye Györgyöt, a legendává vált Titkolt Ellenállás immár 5 éve tragikus hirtelenséggel eltávozott frontemberét. A népes megemlékező sereg rendezett sorokban állt a baleset helyszínén a Gyuri emlékére állított életfa-rúnát formázó emlékhelynél, kezükben egy szál virággal. Fehér szegfűt hoztak, pedig nem beszélt össze senki. Adta magát.
Elhangzottak a megemlékező beszédek, közben halkan szemerkélt az eső. Kima Norbert, az együttes másik alapítója személyes történeteivel igazán közel hozta Gyurit. Én magam is találkoztam vele személyesen. Még 16 évesen egy koncerten kértem, hogy fotózkodjunk, s bár azt hittem, hogy elhajt, nem ez történt. Vidáman karolt át, hogy elkészüljön a fotó. Máig büszkén őrzöm.

A sírt és környezetét a LH-s bajtársak előzőleg rendbe is tették

A megemlékezés után elmentünk a balladaest helyszínéül a Loki szurkolók által felajánlott Monti klubba, ahol a nosztalgiázásé és az ismerkedésé volt a főszerep. Új barátságokat kötöttünk, átéltük a hangulatot. Gyuri képes még halálában is, ha csak egy napra, de összehozni azokat az embereket, akik lehet máskülönben szóba sem állnak egymással. Ez volt az álma. Most teljesült.

Nyugodj békében testvér!

Zöldinges.net – Csikós Gergő

Korábbi cikkek