Az „antifasizmus mártírjai”-ról és a baloldal „hősei”-ről

Hetvenhét évvel ezelőtt végezték ki Kiss Jánost és Tartsay Vilmost, Bajcsy-Zsilinszky Endre társait, akik 1944-ben ellenállási szervezkedéssel igyekeztek gátolni az ország honvédelmét, és ezzel segítséget nyújtani a hazánk területére fegyveresen betörő vörös hordáknak. A politikáját fajvédőként kezdő, majd a húszas évek végétől meghasonuló Bajcsy-Zsilinszky Endrében, Kiss Jánosban, Tartsay Vilmosban és  Koltói Annában – a ’19-es judeokommün funkcionáriusában – a hazai (szélső)baloldal az „antifasizmus mártírjait” látja. Jellemző, hogy a baloldal hősei hazaáruló összeesküvők, köztörvényes bűnözők.

Amikor egy nemzet a túléléséért küzd, és a harcoló hátországban fegyveres ellenállás bontakozik ki a honvédelmet megszervező kormány ellen, azt hazaárulásnak hívják, amely a történelem során mindig is bűncselekménynek minősült, és amelyet mindenkor halállal büntettek.

A hungarista kormányzat Bajcsy-Zsilinszky esetében tekintettel volt arra, hogy parlamenti képviselő, így addig nem ítélték halálra, amíg az országgyűlés ki nem adta a mentelmi jogát. Ezzel szemben 1947-ben Kovács Béla kisgazda politikust mentelmi joga ellenére hurcolták el a Szovjetunióba. Ugyan Kovács Béla 1945-ben szorgalmazta a kommunistákkal való koalíciót, ezért nem tekinthetjük a kommunizmus áldozatának, ugyanakkor ez a két eset tökéletesen rávilágít arra, hogy míg a hungarista vezetés betartotta a törvényességet, addig a hazánkat megszálló Vörös Hadsereg törvénytelenségek sorát követte el.      

Az igazi hősök azok voltak, akik 1944-1945-ben az életüket áldozták a bolsevizmus elleni harcban, vagy 1945 után mártírhalált haltak.

Vannay László, a „Nemzet hadnagya”. Budapest védelmében halt hősi halált.
Prónay Pál 70 évesen vett részt Budapest védelmében.
Szálasi Ferenc nemzetvezető az ország függetlenségének és területének megvédésére tett esküt. Fogadalmához haláláig hű maradt.

Zöldinges.net – Nyitrai Máté

Korábbi cikkek