Újévi gondolatok 2021

2020 a kihívások éve volt. Újévi összeállításunkbban szerkesztőségünk vissza- és előretekintő gondolatait osztjuk meg, ezzel kívánunk egy sikeresebb és boldogabb új esztendőt.

Bognár Albert, főszerkesztő

Jobb a kevés, amit az igaz bír,
mint a bűnös nagy gazdagsága.

37 (36). Zsoltár 16 17

Februárban lesz, hogy két éve működik a Zöldinges. Istennek hála és úgy gondolom, csak Neki köszönhető, hogy még mindig meg vagyunk. Sőt! Újabb szerkesztők is csatlakoztak munkánkhoz, ezzel is sokoldalúbbá téve portálunkat.

Különböző csoportokban, amikben megosztjuk cikkeinket, megkaptuk már, hogy mit számít egy 100+-os olvasottságú oldal véleménye. Ahogy már a Nincs epilógus c. cikkemben megírtam, realisták vagyunk, látjuk hogy önerőnkből mire vagyunk képesek, nem gondoljuk jelen állapotunkban világmegváltónak magunkat. Célunk – elsősorban – mindig is a lélek forradalmának (helyesebben talán ellenforradalma) gondolata volt, amit még az egykori vezető testvér Domokos Endre János fogalmazott meg. Vagyis az emberek lelkében átvenni a hatalmat, ha kell emberről emberre haladva megnyerni őket az igazságnak. Úgy gondolom, ezt a feladatot eddig sikeresen elláttuk. Magunk mögött tudunk két sikeres nyári tábort. Közösségünk erős és összetartó. Nem kapunk pénzt senkitől, mindent amit eddig elértünk azt önerőből, és a szabadidőnkből értük el. És ez a jövőben sem fog változni. Ami erőnkből és lehetőségeinkből telik, azt megfogjuk tenni, hogy elérjük a végső célt, ami nem más, mint Európa, Magyarország és a fehér faj megmentése!

Előttünk vannak példaképeink, Szent Ágoston bűnbánata, Szent Bonifác önzetlen hite, Szent Bernát elkötelezettsége, Szent Lajos király igazságossága, Szent Tamás bölcselete, Kapisztrán Szent János kitartása, Szent V. Piusz éleslátása, Szent István királynak szíve gazdagsága, Szent Imre herceg tisztasága, Szent László király vitéz lovagsága, Szálasi Ferenc vértanúsága és minden olyan névtelen hősünk, akik életüket áldozták az ügyünkért, az igazságért!

Ne csüggedjetek Testvérek, mert az Isten velünk harcol, és a végén a mi zászlónk fog győzedelmeskedni!

A gonosz leselkedik az igazra,
s annak elvesztésén fáradozik.
De az Úr nem adja kezére,
s nem találja bűnösnek,
ha majd ítélőszéke elé áll.

37 (36). Zsoltár 32 33

Csikós Gergő, főszerkesztő

Évértékelőmben a hazai szélsőjobb 2020-as esztendőjéről osztanék meg veletek néhány gondolatot. Ha röviden össze kéne foglalni, mondhatnánk ez az év a minőség uralma volt a mennyiség felett. Az utóbbi időben szinte a teljes politikai oldalunkon megfigyelhető a tömegbázis hiánya. Rég elmúltak már azok az idők, amikor a Gyurcsány-korszak égbekiáltó igazságtalanságai miatt tömeges jelentkezések nyomán felduzzadtak oldalunk kisebb nagyobb mozgalmai, ugyanakkor az ocsú hamar el is vált a búzától, és az első komolyabb megpróbáltatás után lemorzsolódtak a „lelkes ifjak”.  Az ellenség nyíltsisakos küzdelme előszólította a nemzeti oldal széles rétegét, hiszen a nyilvánvaló ellenséggel könnyű harcolni. Ma már egészen más a helyzet, és egészen más kihívásokkal kell szembenézni. A Fidesz kormányzás évei alatt lassan köztudatba kerültek azok a kérdések, melyekkel mi kezdtünk el foglalkozni akkor, mikor még szólás után nem volt szabadság. Már nem számít újnak sok minden, amit elejétől fogva hangoztattunk. Egyfajta légüres térbe kerültünk, holott a jelenlegi kormányzás is zászlajára tűzte a szélsőjobb elpusztítását. Ez a kettősség egy posványos állóvizet hozott létre, amelyben a legalitás iránti vágy a valós veszély érzetének elhomályosulásával párosulva tunyává tesz sokakat, ha nem kellően elővigyázatosak. Ezzel szemben kikristályosodott az igazi keménymag, akik a langymeleg politikai közegben is képesek megtalálni azokat a réseket, ahol az igazság tömjénfüstje beáramolhat a közélet állóvizébe. Ez másféle hadviselésre késztet, mint 2010 előtt. Folyamatos megújulásban lenni, minden lehetőséget megragadni, szinte minden levegővételért megharcolni embert és közösséget próbáló feladat, de állja Árpád vezér ezeréves, öreg diófája! A minőség uralma a mennyiség felett. Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl. Ezek voltunk mi, 2020-ban. Hogy milyen lesz az új esztendő? Amilyenné tesszük!

Váradi Attila, főszerkesztő

A múltba tekinteni, nem a múltba meredni. A jelenben élni, nem a jelent megélni.  Summázva talán ekképpen lehet összefoglalni a zöldinges hungarizmushoz kötődő viszonyát. Már az oldal indulásakor deklaráltuk, hogy a múltból csupán erőt és akaratot merítünk a küzdelmünkhöz, s nem a hőskorba ragadva egyfajta romantikizálás az, mi hajt minket. Profán módon megfogalmazva: nem a nyilaskereszteseket, hanem a nyilaskeresztet követjük. A hungarizmus számunkra nem egy, a történelem során megjelenő, majd egy viharos évszázad után a modernizmusban elhaló pillanatnyi hullámcsapás, hanem az egyetemes Igazság téren és időn átívelő világnézeti manifesztációja. Krisztus keresztjének az örök képviselete esetleges és romlandó világunkban. Ez az, ami áthatja létezésünket, ami irányít cselekedeteinkbe, ami megmozdítja az akaratunkat és ami küzdelemre szólít fel bennünket. Ennek a szellemiségnek a jegyében vívjuk harcunkat a kultúrában, és ez az, amely felismerve a világunk alapvető strukturáltságának, ontológiai felépítésének szükségszerű elemét, a változás természetes mozzanatát, arra vezet minket, hogy újra visszatalálva az Örök Igéhez, a XXI. században is megtaláljuk és megfogalmazzuk az adott kor körülményekhez igazodva a hungarizmus adekvát küldetését és a jelenkorban is megnyilvánuló történelmi feladatát. Arra, hogy egyfajta pozitívan értelmezett haladásként, a továbbadás és az áthagyományozás gondolati aktusával felvérezve önmagunkat importálni tudjuk az értékek és ideák síkján az örökérvényű és primordiális alapeszméket az adott kor jelenébe. Ez a dinamikus megőrzés gondolata, amely úgy gondolom alapjaiban határozza meg, nem csak a zöldinges szerkesztőségének küldetéstudata mögött meghúzódó létszemléleti fundamentumokat, hanem magának a hungarizmusnak is mibenlétét is. Hiszen Krisztus katonáiként egy akarat által hajtva csak egy cél vezérelhet minket: az igaz, a jó és a szép triumvirátusa által biztosítani szellemi, erkölcs és anyagi viszonylatban a láng továbbadását. Biztosíthatom kedves olvasóinkat, hogy az “eltiport parázs”, mely két évvel ezelőtt újra fellángolt, a jövőben is fényt fog vinni a sötétségbe, és a kulturális háború közepette mindent meg fogunk tenni az Igazság érvényre juttatás érdekében. Ennek egyik frontvonalában még határozottabban megerősítjük erőinket és fel fogjuk venni a fegyvert az ún. pszeudo-jobboldallal szemben. Ha úgy tetszik meghirdetjük a magunk keresztes háborúját a politikai korrekt, az örökérvényűt még csak hírből sem ismerő neokonzervatív csapásiránnyal szemben, amely a lehető leghatározottabban igyekszik kifogni a szelet a Fidesz holdudvara által a valódi jobboldaliság vitorlájából. Hiszem, hogy Isten velünk van és Krisztus keresztje a mi vállunkon fekszik. Adj Uram erőt harcunkhoz.

Lengyel Béla, szerkesztő

2020 a virtuális felületek használatának éve volt és egyben kihívás is, melyben megmutathatták az emberek mire is képesek a szellemi szint terén. Bár szerkesztőségünk nem jelenít meg nap mint nap 2-3 cikket és tartalmuk sem gerjeszt mindig botrányt vagy nem tekinthetőek nézettségvadász cikknek, de nekünk nem is az a feladatunk, mint a különböző utilitarista cikkíróknak. Egyetlen feladatunk adódik, hogy az igazság propagálása jelen legyen a webfelületünkön és nem pedig az, hogy mindennap kirakjunk egyfajta „muszájcikket”, mert ugye mindennap ennek kéne lennie, gondolhatják egyesek. Célunk az egyetemes igazság lángjának továbbadása, s elsősorban nem a hatalom megszerzése a cél , hanem az emberek lelkének megmentése, úgy is mondhatnánk, hogy meggyógyítása.

Köszönjünk minden kedves olvasónknak, hogy minket olvas, illetve szokott olvasni, Isten tartsa meg jó szokását, és remélem, hogy a 2021-es év sikerekben gazdag lesz mindenki számára, és munkánkat tudjuk folytatni a fizikai keretek között is.

Kitartás!

Voltunk, vagyunk, leszünk!

Kovács Sándor, szerkesztő

A 2020-as év mindenképp vízválasztó lesz a 21. század történelmében. Így vagy úgy, de gyökeresen megváltozik az életünk. A kérdés csak az, hogy milyen irányba. Az idei év a viszonylag eseménytelen kezdés után rengeteg fordulatot tartogatott. A járvány és a kibontakozóban lévő gazdasági válság felszínre hozta a társadalmi törésvonalakat. A BLM mozgalom, az LMBTQ propaganda térnyerése, a nyugaton egyre aggasztóbb méreteket öltő szélsőbaloldali mozgalmak és lázadások az iszlám terrorizmussal karöltve alapjaiban rengetik meg a fehér civilizációt. További veszélyeket tartogat a megnövekedett állami kontroll, ami a jövőben komoly fejtörést okozhat számunkra. A következő évekre nézve elég borulátó vagyok. Az idén kezdődő gazdasági válság jövőre fog tetőzni, rengeteg munkanélkülivel, inflációval, megnövekedett államadóssággal kell majd számolni. A globalizáció és a kapitalizmus által az utóbbi évtizedekben létrehozott gazdasági konjunktúra teljes csődje játszódott le a szemünk előtt. A kérdés csak az, hogy az emberek felismerik-e ezt és ha igen, akkor képesek lesznek-e fellépni a globalista elit ellen, hogy megszüntessék a pénz imádatán alapuló, agyatlan fogyasztói társadalmat. A globális színtéren a vezető pozíciót a polgárháború felé sodródó Egyesült Államok helyett Kína veszi át, a távol-keleti vörös monstrumtól pedig még annyi jóra sem számíthatunk, mint az USA-tól. A hazai politikai színtér sem volt idén eseménytelen. A nyugaton tomboló neomarxista trendeket sokan ide is be akarják csatornázni, gondoljunk csak „a roma élet is számít” kampányra, vagy a hazai BLM tüntetésre. Ezek szerencsére nem örvendenek idehaza nagy népszerűségnek. Azonban a rengeteg liberális érzelmű fiatal pár éven belül széles társadalmi bázist jelenthet ezeknek a felforgató erőknek. A jövőre nézve ezeknek a folyamatoknak a meggátolását tartom a szélsőjobboldal legfontosabb feladatának. Fel kell készülnünk, hogy nehéz idők jönnek, az állami korlátozások, és az erősödő szélsőbaloldal akadályozni fogja a mozgalmi munkát. Szerkesztőségünk felelőssége pedig a kultúrharc virtuális térbe szorulásával nagyot nőtt. Készen kell állnunk minden megpróbáltatásra, hogy meg tudjunk küzdeni a járvány után kialakuló új társadalmi, gazdasági és politikai berendezkedés kihívásaival. Ezekkel a gondolatokkal vágjunk neki az új évnek, és folytassuk azt a hatalmas küzdelmet, melyet hitünkért, hazánkért és fajtánk fennmaradásáért vívunk.

K.D. szerkesztő

Ebben az évben is több, eltérő témával foglalkozott szerkesztőségünk; Az amerikai zavargásokon át, az Egyház válságán túl, az LMBTQPIA+ propagandagépezetén keresztül, egészen a cigánykérdésig, szinte mindenről írtunk, ami a jobboldali kultúrharcost érdekelheti. Szerkesztőtársaim munkájáról kizárólag a legmélyebb tisztelettel tudok beszélni, hisz tevékenységük szívből jövő és hiánypótló! Mégis ha körülnézek a jobboldalon, annak a berkeit vizslatom, csalódottság vesz körül. Csalódottság, mert a FIDESZ 10 éves kormányzása alatt elkényelmesedtünk, sokan pedig rájuk tekintenek origóként, holott csak alulról építkezve érhetünk el metapolitikai változást, nekünk kell meghatározni a csapásirányt! Vannak „új játékosok” a jobboldalon, kik ennek bölcsességét felismerték, de az irány merre vezetni kívánnak minket, csupán tébolyhoz és széthulláshoz vezet! Mikor a legnagyobb szükségem volt rá, s oldalunk terményét néztem át, az Úr vezette kezemet, mikor újraolvastam Pater Anonymus zseniális. „Az Egyház ismét elengedi a kétkezi munkások és a földművelő parasztság kezét” címre hallgató cikkét. Revelációként hatottak rám sorai, megismételhetetlen az a bölcsesség és sebészi pontosság, mellyel diagnosztizálja társadalmunk egyik, ha nem a legégetőbb problémáját, melyet ki kell mondanom, nem csupán az Egyház, de az egész jobboldal méltatlanul hanyagol! Így ránk, Zöldingesekre hárul a feladat, hogy a Hungarista Mozgalom és Nyilaskeresztes Párthoz hűen, egyedül harcoljunk a munkás és paraszt hivatásrend jogaiért a jobboldalon! Ahogy a hőskorban „Zöldinges bolsevikoknak” titulált minket a Horthy-rendszer, de mi az igazságért mégis rendületlenül tartottuk a hungarizmus pajzsát a munkás és paraszti réteg védelmére, úgy eme vészterhes időkben is fel kell vennünk a régi pajzsot, nem törődve az Orbán-kormány romlott körének megvető tekintetével! Miután pedig megtettük pajzsként kötelességünket, egy szebb világ új hajnalán eljő egy mozgalom képében a kard, mellyel kivívjuk a Hungarista Munka- és Parasztállam létjogosultságát, hogy végre szabadon kiálthassuk az égbe, míg az Úr is büszkeségtől telve meghallja: Nacionalisták vagyunk és Szocialisták!

Kállai Ferenc, szerkesztő

Az idei évet mindenképpen sikerként könyvelem el az weboldal fejlődése, a zöldinges közösség fejlődése, és a köztudatba való egyre nagyobb beivódás szempontjából is. Egyre több vendégcikk született, amelyekért nagyon hálás szerkesztőségünk, hiszen mindegyik hozzáadott a hungarizmus XXI. századi harcához. Bár mennyiségben csökkentek az írások, de minőségben is sokat fejlődtünk. Még a szélsőbaloldal is elismerte többször is a munkánkat, miszerint nagyon színvonalas weboldallal rendelkeznek a nyilasok. A Szabad Szellem Magyar Kultúra Alapítványt a hazai, bár gyér, de elég komoly médiaháttérrel rendelkező antifa  támadta, hiszen a Háló Közösségi Házat, ahol megrendezésre került volna a könyvbemutató megfenyegették, hogy a mércén lehoznak egy cikket, hogy nyilasoknak biztosítanak helyet. Így zárt körben, egy szórakozóhely pincéjében került sor a könyvbemutatóra, persze az ügy nincs elfelejtve részünkről. Valamint a nem túl független Political Capital (akinek a szélsőjobbal foglalkozó embere, Hunyadi Bulcsú a szélsőségekről tartott workshopot az antifák legnagyobb bohócával Varga „Nefelejcs” Gergővel) által készített újabb tanulmányban is említik az oldalunkat. Szóval köszönjük minden embernek, hogy velünk tartott ebben a kellemetlen 2020-as évben, jövőre is folytatjuk a harcunkat. Kitartást!

Zöldinges.net

Korábbi cikkek