„Ameddig bírom és élni láttok, a végsőkig ellenállok!” – Programajánló

Köreinkben biztos sokaknak ismerős a cím, ami a Titkolt Ellenállás – Ellenállás c. számából való. Hányan énekeljük telitorokból, mikor összejön a baráti társaság egy kis sütögetésre, vagy társasozásra, mint én és a szerkesztőség egy része tegnap, kik közel lakunk egymáshoz. Vagy akár még régebben egy koncerten. De belegondoltunk már valaha is, legalább egyszer, hogy mit is jelent ez a mondat?

És most nem arra gondolok, hogy jó, persze, életünk adjuk a hazánkért és milyen királyak vagyunk stb., majd folytatom a porszívózást, és áthúzom a porszívót a másik szobába és már egy másik dalt éneklek, mert ez a szám véget ért.

Mint ismeretes, Svédországban egy Tommie Lindh nevű fiatalember egy házibulit elárasztó szudáni migránscsapat ellen lépett fel, miután azok erőszakoskodni kezdtek egy 15 éves svéd lánnyal, és a kialakult konfliktusban az egyik migráns késsel leszúrta.

Tommie értette ezt a mondatot. Ugyanis én is, meg szerintem sokunk, mikor ezt a számot énekeljük, és ehhez a részhez érünk, akkor leginkább egy háborúra asszociálunk, ahol hősi halált halunk. Nem pedig egy házibuli ugrik be nekünk, és ellenségnek sem egy erőszaktevőt képzelünk el késsel a kezében.

És pont ez az, ami elgondolkodtatott: nem tudhatom mikor lesz érvényes az én életemben ez a mondat. Lehet hogy soha, de lehet akkor, amikor sétálok a menyasszonyommal Nyíregyen.

Ismereteink szerint a történtek alatt a házibulin résztvevő többi svéd fiatal végignézte az eseményeket, Tommie leszúrását és a lány elleni erőszakot is. A migráns pedig, aki a gyilkosságot és a nemi erőszakot is elkövette, nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanis többszörösen elítélt bűnöző volt. Jól mutatja ez az eset, hogy hova vezet az egészséges rassztudat kiölése fiaink lelkéből.

Nincsenek kétségeim, hogy a liberális sajtónak ez az eset nem fog hírértékkel bírni, hiszen Tommie nemzetiszocialista volt, az elkövető pedig egy migráns.

Visszatérve az alapgondolathoz: Mindig mondom a menyasszonyomnak, hogy legyen készen, hogy ha Isten is úgy akarja és gyerekünk lesz, lehet úgy fordul a történelem kereke, hogy egyedül marad a gyerekekkel és erre fel kell készítenie magát. De igazándiból, és ez egy lecke számomra is, bele se gondoltam még kellőképpen, hogy mi van, ha az elveimet hamarabb kell megvallanom, minthogy gyerekem születik, és akár nem is háborúban esek el.

Biztos vagyok benne, hogy Tommie is szeretett volna családot alapítani, gyerekeket nemzeni, ezzel is hozzájárulva a svéd népfaj fennmaradásához és gyarapításához, csakúgy mint én magyar népem esetében. De az ő élete úgy alakult, hogy hamarabb kellett tevőlegesen kiállnia az elvei mellett, minthogy mindezeket megtehette volna.

Tommie a hős életszemlélet megtestesítője volt, hisz nem akart túlélni a kötelesség kárára, ezzel példát mutatva mindnyájunknak.

Tommie esete azt mutatja meg számunkra, hogy elveink megkövetelik a hierarchiát életünkben. Ez a hierarchia pedig nem más, mint: Isten, haza, család. Ha ez hiányzik belőlünk, félő hogy hasonló helyzetben helytelenül cselekszünk.

Ahogy Jézus Urunk mondta:

„Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért.”

Jn 15, 13

Testvérek!

Legyünk hát készek, mert csak Isten tudja, hogy mikor jön el a mi életünkben is az óra, mikor elveink megkövetelik, hogy tetteinkben is megéljük azokat. És vigyázzunk, nehogy szégyent valljunk.

Nyugodj békében Tommie Lindh! Legyen könnyű neked a föld!

Zöldinges.net – Bognár Albert

FIGYELEM! FELHÍVÁS!

Ezúton szeretném felhívni a figyelmeteket a Légió Hungária által rendezendő megemlékezésre, ami holnap délután 17:00 és este 21:00 között kerül megrendezésre a jelenlegi korlátozások betartása mellett.

Tommie Lindh előtt tisztelgünk – Gyertyagyújtás, az alábbi linken érhetők el az információk.

Korábbi cikkek