Támogasd Te is a nemzeti régiók védelmét!

Tavaly május óta fut egy ígéretes kezdeményezés, mely Európa őshonos nemzeti kisebbségeinek védelmét tűzte ki célul. A Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett aláírásgyűjtés célja, hogy az EU kohéziós keretéből kiemelten támogassa azokat a sajátos nemzetiségi, etnikai, vallási szempontból az anyaország többségétől elkülönülő nemzeti régiókat, melyek áldozatul esnek országuk többségi kormányzatának.

Számunkra kiemeltem fontos a székelység ügye, hiszen a román tengerben elnyomatva, nemzeti jelképeikért, kultúrájukért, magyarságukért üldöztetést szenvedve élnek, míg a román kormány minden EU-s pénzt a Kárpátokon túlra talicskáz. Ez a petíció megkönnyítheti a pénzek differenciálását, így lehetőséget ad székely testvéreinknek a várva-várt gyarapodásra.

Sokan nem hisznek az aláírásgyűjtésekben, haszontalan, felesleges időpocséklásnak tartják, de ezzel a kitöltéssel eltöltött néhány másodperccel egy egész nemzet fejlődését segíthetjük elő, vagy akadályozhatjuk meg. Restségnek helye nincs.

Mi hungaristák támogatjuk a székely felvirágzást, és erre bíztatjuk olvasóinkat is.

Az alábbi honlapon – https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative – lehet aláírni a kezdeményezést. Nem kell mást tenni, mint kiválasztani Magyarországot, majd a Személyazonosító igazolvány opciót a legördülő menüből, ezután személyigazolvány számunkat, valamint kereszt, majd vezetéknevünket, állampolgárságunkat megadva kitöltjük a képen látható biztonsági kódot, és a két alsó kocka kipipálása után a Támogatom gombra kattintva már készen is vagyunk.

Aláírásra fel! Még van három nap.

Zöldinges.net – Szerkesztőség

Korábbi cikkek