Már megint a szélsőjobboldal…

A Becsület Napja megemlékezés betiltásának margójára

A rendőrség és a Kúria alternatív és jogsértő jogértelmezéséből kifolyólag idén nem lehet tisztelegni a budavári kitörés hősei előtt. 

A Becsület Napja betiltásának alapját képező paragrafus hátteréről fontos tudni, hogy keletkezésének előzményei 2017-ig nyúlnak vissza. Miután egy nagy létszámú, méltóságteljes és sikeres megemlékezést bonyolított le a magyar szélsőjobboldal, Heisler András a MAZSIHISZ elnöke személyesen kereste fel Orbán Viktort. A miniszterelnök biztosította Heislert, hogy meg fogja találni annak a lehetőségét, hogy ellehetetlenítse a magyar és német hősökről tartandó megemlékezést.

A betiltást megelőző napokban a Népszava online felületén jelent meg egy cikk „A cservenkai tömeggyilkosságról 77 év után” címmel. Ismét egy jó alkalom, hogy a demokráciát féltők elővegyék, és kijátszhassák a már jól bevált antifasiszta kártyát.

Azoktól viszont, akik tőlünk féltik a demokráciát, és bennünk látják a legveszélyesebb ellenséget, megkérdeznénk: Kik követték el az alábbi kegyetlenkedéseket?
– Szárazajtai vérengzés (1944 szeptembere);
– Délvidéki vérengzések (1944-1945 tele);
– Kápolnapusztai mészárlás (1945 márciusa);
– Brünni halálmenet (1945 májusa);
– Ligetfalui kivégzéssorozat (1945 nyarától 1947 tavaszáig);

Magyar, vagy német katonák? Nem! A Szovjetunió oldalára átállt román milicisták, antifasiszta jugoszláv partizánok, szovjet fegyveresek és a győztesek mellett álló csehszlovák hatóságok. 

Az antifasizmus élharcosai (baloldaliak és a jobboldaliság álcája mögé bújt elvtelenek egyaránt) biztosan ismerik a naliboki mészárlás (1943. május) és a koniuchy-i vérengzés (1944. január) történetét, amikor szovjet-zsidó partizánok 159 lengyel és litván civillel végeztek, vagy a háború után felállított swietochlowice-i tábor történetét, ahol Salomon Morel parancsnoksága alatt német és lengyel civileket gyilkoltak meg. Annak a Salomon Morelnek a parancsára, aki a szovjet NKVD tisztje volt, és akit a 90-es években Lengyelország hiába kért ki Izraeltől, mint háborús bűnöst, nem adták ki, és 87 éves korában Tel Avivban ágyban, párnák közt halt meg. 

Azok, akik ezeket a bűnöket tagadják, vagy legitimálják, rendőri biztosítás mellett tarthatnak demonstrációt február 12-én. 

Míg a szélsőjobboldalt mindenféle mondvacsinált rendelkezésekkel igyekeznek ellehetetleníteni, addig az önmagát jobboldalinak, nemzetinek és konzervatívnak nevező kormány a sokat hangoztatott gyermekvédelmi törvény ellenére sem tiltotta be a Budapest Pride-ot, sőt rendőrségi biztosítás mellett került megtartásra az első pécsi felvonulás is. 

Nem fogjuk szó nélkül hagyni, hogy elnémítsanak bennünket, és a lehetőségeinket korlátozzák! Nem mi vagyunk a demokrácia legelkötelezettebb hívei, de nem mi jelentünk veszélyt a társadalomra, hanem azok, akik az LMBTQ propagandát viszik be az iskolákba, akik a nyitott társadalom mellett kampányolnak, és akik tárt karokkal fogadnák be a Közel-Keletről és Afrikából érkező tömegeket. 

„Természetesen 2022-ben is meg fogjuk tartani a Becsület Napját, kényszerű módon olyan formában, ami nem esik a gyülekezési törvény hatálya alá.” (idézet a Légió Hungária közleményéből)

Dicsőség a kitörés hőseinek!

Zöldinges.net – Nyitrai Máté 

Korábbi cikkek