I. Zöldinges Nyári Tábor

Táborhelyünk. A sátrak száma növekedett a napok előrehaladtával
Testvérek a harcban és a tábor rendezésben

Sikeresen lezajlott az első, a Zöldinges szerkesztősége által szervezett nyári tábor, melyre július 4-7. között került sor a Kőszeg melletti Velemben. A tábor résztvevői változatos programok keretében egy igazi hungarista táborban érezhették magukat, ahol a szellemi képzés mellett a testedzés sem maradt el. A szerdai és csütörtöki napok a táborrendezéssel teltek, hiszen otthonossá, tábor jellegűvé kellett varázsolni a kis erdei faház környezetét, hogy alkalmas legyen az előadások és a konferencia megtartására is. Illemhely kialakítása után zászlórudat is felállítottunk, melyre az ünnepélyes tábori megnyitó keretében felhúzásra kerül a Pax Hungarica Mozgalom zászlaja.

A zászlórúd előkészítése és felállítása
Éjjeli őrök kedvence: zacskós leves a’la sörösdoboz

Célunk egy fegyelmezett környezet kialakítása volt, így a már bevált szokásokhoz híven a tábori rend értelmében fekvőtámasszal büntettük a káromkodást és a fajidegen szavak használatát, a fegyelmezetlenségért pedig ütés járt. A megnyitó után alaki foglalkozás és bokszedzés következett, de az elme sem pihenhetett, hiszen este vitakultúra fejlesztő játékban, két csapatot (egy liberálist és egy konzervatívat) alkotva mérethettük meg érvelési készségünket a női kvóták kérdéskörében. Takarodó után az éjjeli őrség megkezdte szolgálatát, amire igen nagy szükség volt, hiszen minden este a tábor közelébe merészkedtek a vaddisznók.

A tábori rend ismertetése
Alaki

Pénteken a reggel 6:00-kor történt ébresztő és sorakozó után a reggeli tornát a közeli kelta faluban tartottuk, majd reggeli következett. Délelőtt igazán kedves vendégeket fogadhattunk, Incze Béla másodmagával, a Légió Hungária képviseletében érkezett hozzánk. A kedélyes bajtársi beszélgetés után egy másfélórás előadás keretében ismertette a Légió Hungária történetét, tevékenységét és eszmei alapjait.

Mindig öröm bajtársakat vendégül látni

Fontosnak tartjuk a bajtársi kapcsolatok erősítését, hiszen ezáltal gyakorolhatjuk a leginkább a krisztusi szeretet parancsát. Együtt elkirándultunk a település központjában lévő korona bunkerhez és megtekintettük a trianoni emlékművet is. Eztán Béláék elbúcsúztak tőlünk, hiszen készülniük kellet a másnapi melegfelvonulás elleni akciójukra. Az ebédet követően a Pax Hungarica Mozgalom egykori Vas és Zala megyei csoportvezetőinek gondolatait hallhattuk a mozgalom megszűnésének okairól és arról, mit lehetett volna másképp csinálni. Szívszorító előadás volt, de mind nagyon sokat tanulhattunk belőle. Az este folyamán egyik szerkesztő testvérünk előadását hallhattuk „A frankfurti iskola, avagy a kulturális marxizmus társadalomfilozófiai alapjai” címmel.

A volt csoportvezető Testvérek a P.H.M. megszűnésével kapcsolatban beszéltek
Váradi Testvér előadásán megismerhettük a kultúrmarxisták elméleteit a társadalom gondolkodásának átformálására
Igyekeztünk a szellemi épülés mellett a fizikai épülésre is figyelni

Szombaton a reggeli torna bokszedzéssel kezdődött, ahol a csütörtökön tanultakat mélyíthettük el, immár kesztyűzéssel egybekötve. A foglalkozásvezető testvér mindenkivel meg volt elégedve. A tisztáson felállítottuk az asztalt és a széksorokat és meghallgattuk volt PHM-es testvérünk előadását „Izrael állam geopolitikai szemüveggel” címmel. Ebéd után a PHM egykori Zala megyei csoportvezetője tartott élménybeszámolót grúziai utazásáról, melyből megtudhattuk mennyire máshogy élnek az emberek tőlünk keletre. Késő délutánra járt már az idő, mikor elkezdődött a tábor fő rendezvénye „Kerekasztal beszélgetés a hungarizmus jövőjéről” címmel. Az asztalnál három Zöldinges főszerkesztő (akik közül volt PHM tag és tagjelölt is), a PHM egykori Zala megyei csoportvezetője és a geopolitikai előadást tartó testvér foglalt helyet. Közösen számot vetettünk az elmúlt két esztendőről, értékeltük a jelenlegi jobboldali mozgalmakat és pártokat (Identitás Generáció, Magyarelvű Mozgalom, Mi Hazánk Mozgalom, stb.) és a kilátásokat a jövőre nézve.

A világ már számos pontját látott Testvérünk előadása Izrael államról
Testvérünk élménybeszámolója grúziai utazásáról
Kerekasztal beszélgetés a hungarizmus jövöjéről

Az este folyamán két előadás is elhangzott a zöldinges két főszerkesztőjétől „A magyar nemzet mibenléte” és „A hungarista királykérdés” címmel. Az éjjeli vihar minket sem kímélt, a villámcsapás veszélye miatt le kellett döntenünk a zászlórudat, de szerencsére eseménytelenül távozott a vihar.

Bognár Testvér előadása a magyar nemzetről és a magyar nemzetfogalom alakulásáról
Csikós Testvér előadása a hungarista királykérdést járta körül

Vasárnap táborzáró és pakolás után szentmisére mentünk a szomszédos Kőszegszerdahelyre. Végül átadtuk az emléklapokat és búcsút vettünk egymástól, de hazafelé ellátogattunk a közeli Szálasi bunkerhez is néhány kép erejéig.

A búcsú
A Szálasi bunkernél
Új barátokat is szereztünk

A tábor mérlege: Mivel egyikünknek sem volt tapasztalata a táborrendezésben, így az nem volt mentes a gyermekbetegségektől, mindazonáltal elvárásainkat maximálisan túlteljesítve, a kitűzött célokat megvalósítva, igazán tartalmas és szellemileg is nívós rendezvényt sikerült tető (vagy inkább sátor) alá hoznunk. A csaknem kéttucat főt felvonultató táborozó testvérek között a fiatal generáció dominált. Legfiatalabb testvérünk 16, legidősebb 78 esztendős volt. A legtávolabbi résztvevőnk Csíkszeredából érkezett.

Add tovább a lángot!

Zöldinges.net – Csikós Gergő

Korábbi cikkek