Rövid gondolatok: Mi hozzuk vissza a levegőt!

Levegő. Sokan nem is gondolnak bele, hogy az élet legszükségesebb eleme, még a táplálék és folyadékbevitelt is megelőzi e téren. Az oxigénhiány esetében a pánik reakciója lebeg képzeletbeli szemeink előtt, ez pedig így is van, mikor orvosi értelemben vett oxigénhiányról beszélünk, esetleg pánikrohamról, ahol normál esetben az ember kap levegőt (papírzacskó teszt), de ő mégsem így érzékeli, s ugyanúgy vezethet eszméletvesztéshez. Van olyan is, mikor az embernek megfelelő a szaturációs értéke, viszont ezért küzd, gyötrődik, nem pánikol, de kimerült, csak mered maga elé, semmire sem képes.

Metaforikus értelemben ez megfigyelhető itthon, de a nagyvilágban is. Évtizedek óta mindenbe belefáradva, sorsukba beletörődve, napról-napra élnek az emberek, képtelenek változtatni magukon, vagy környezetükön. Az utóbbi években sokaknak elege lett, de mind jobb és baloldalon ez egy hisztérikus reakció, pánikot keltenek, hiába jelentkezik az életösztön, ha az csak egy átgondolatlan rúgkapálás, az eszméletvesztés, tehát az összeomlás előtt.

Mi hungaristák tenni fogunk a letargia és az akceleracionista provokáció ellen, mert a megoldás a levegő, tehát a tudás, a hit, s a biztonság biztosítása!

Testvérek! El fog jönni a nap, mikor újra szabadon fellélegezhetünk!

Zöldinges.net – K.D.

(Kiemelt kép: swiatobrazu.pl)

Korábbi cikkek