Tegyük a divatot szélsőjobbossá, és ne a szélsőjobbot divatossá!

Elsőre furcsa és értelmezhetetlen lehet a cím, de tudatosan választottam ezt. Először is tegyük tisztába mit értek divat alatt, mert erről sokaknak a szaggatott nadrág, a fél vagyont érő „hype beast” cipő, és a férfiatlan férfiruhák jutnak eszébe. Nos, én a divaton jelen esetben azt értem, ami megfogja a fiatalságot, és nagy népszerűségnek örvend.

Ha ezt úgy akarjuk elérni, hogy mi olvadunk be a divatba, akkor azzal elvesztjük az értékeinket, mivel ma nem az erkölcs hanem a nihilizmus és hedonizmus, nem a hit hanem az ateizmus és materializmus, és nem a hagyományok, hanem az új és modern ”értékek” a divatosak. Tehát ezért kell nekünk a szélsőjobbal követendőt és népszerűt teremtenünk. Sajnos ez nagyon nehéz számunkra, mivel nekünk fiataloknak nehéz felkelteni például egy cikkel a figyelmünk. A Zöldingessel egyrészt ezért is találtuk ki a Facebook oldalra való mémek posztolását, mert ha az már megfog valakit, akkor nagyobb valószínűséggel kattint az illető a cikkre.

Viszont nem elég az, ha valaki elolvas egy-egy cikket, meg is kell mutatnunk, hogy vagyunk. Itt jönnek képbe a megemlékezések és hasonló rendezvények. Sajnos egy ilyen jellegű esemény nem nagyon fogja meg a fiatalságot, mivel nem éri őket elég inger. Ez részben a telefonos, számítógépes játékoknak, filmeknek és sorozatoknak köszönhető, mivel a folyamatos információáramlás magasra teszi a mércét, és ezáltal nehéz megugrani az emberek ingerküszöbét. Persze van olyan esemény, ami jobban megmozgatja a jobboldali fiatalságot, ilyen például egy koncert, viszont az nem igazán az eszme továbbadásáról a tanulásról, vagy produktív akciók végrehajtásáról szól. A múltban a Magyar Sziget egy nagyon jó eszköz volt a könnyűzenei rendezvények és a kulturális események összehangolására, mára viszont sajnálatos módon a Mi Hazánk Mozgalom kertipartijára redukálódott, ahol a rég halott nemzeti radikalizmus nevében bohóckodnak, és nemzeti rockot hallgatnak. Ezzel pedig elég nehéz megfogni a fiatalságot, szóval nem kell csodálkozni, hogy ehelyett a Volt vagy a Sziget fesztivál a népszerű köreikben.

Nagyon jó eszköz még a sport is nézeteink népszerűsítésére, csak tudni is kell használni. A sportok főként a küzdősportok már meg tudják ugrani a fiatal generáció ingerküszöbét, csak sajnos nem látom azt, hogy ezzel a lehetőséggel sokan élnének. Hasonló jó lehetőség, amit véleményem szerint szintén sportnak lehet hívni az airsoft, mert hatalmas élmény az, hogy végre nem csak a számítógépeden lövöd az ellenfeleidet, hanem kilépsz a valóságba és próbára teszed a valós képességeidet. Itt már vannak nagyobb szélsőjobboldali baráti társaságok, viszont nincs létrehozva egy ilyen szervezet, amely összehozná ezeket a baráti társaságokat és számukra ilyen eseményeket szervezne.

Szóval ez az egyik legnagyobb betegsége a szélsőjobbnak, hogy amíg a baloldal nagymennyiségben gyűjti maga köré a fiatalokat (lásd: Momentum), addig mi szétszóródva, szervezetlenül vagyunk a nagyvilágban, de még közel sincs minden veszve, mivel csak szűk körben tapasztalva a Zöldinges táborát is egyre több fiatal erősíti.

Zöldinges.net – Kállai Ferenc

Korábbi cikkek