Rövid kitérő egy „hírhedt” szóra

Kedves olvasónk bizonyára már sejti is, mi lehet az a „hírhedt szitokszó”, melyet nap, mint nap használnak átlagemberektől kezdve politikusokig, mindenki, egyfajta érvként, mintha a világ legnagyobb súlyú megbélyegzését rakná rá a másik emberre. Lássuk csak, mit jelent a „náci” szó. „Náci” szó eredete: Nemzetiszocializmus (németül: Nationalsozialismus – NAZI). A „náci” rövidítés a hosszú név első két szótagjának német kiejtéséből alakult ki. Jelentése mai közvélemény szerint szélsőséges nézeteket valló egyén.


Kézenfekvő és evidens dolog, hogy a saját nemzetemet tartom elsődlegesnek, hiszen ebben az országban születtem, ez az ország etetett és itatott, adott menedéket, s dicső magyar hősök haltak kínhalált ezért a szent földért. Az emberi szeretet hierarchiája, hogy legjobban a közeli hozzátartozóinkat szeretjük, vagyis a családunkat. Így ennek értelmében a saját nemzetemet fogom támogatni, ha összetűzésbe keveredne egy másik országgal, még ha egykor szövetségesek is voltunk.


De térjünk vissza a tárgyhoz. Ugye általában a náci szót sokszor arra az emberre is rádobják, aki életében egyszer sem karlendített, (de a Waffen SS-ben biztosan szolgált ez az ember – irónia).


Nem vagyok géniusz, de megállapítható, hogy manapság csak arra használják a náci szót, akit el akarnak tüntetni a politikai közéletből, és ezzel egy végérvényes megbélyegzést kap az illető. De ugyanúgy kaphat egy átlagember is, akit pedig a társadalomból, úgymond száműznek ezzel az aktussal. Szóval felteszek egy kérdést: Inkább az árral sodródik az illető és elfogadja a média által sulykolt hazugságokat, vagy gondolkodik és levonja a konklúziót és megállapíthatja, hogy ez a szó manapság dicséretet jelent, mintsem sértést.


Inkább akasszanak karóra, vagy lincseljenek meg az igazságért, leszek ez a megbélyegzett szó, ha nekik ez a trend, de nem fogom feladni az eszmémet és ezzel együtt az elveimet és a nemzettudatomat sem, mert valaki rámragaszt egy „szitokszót”. Végül pedig egy idézettel szeretném zárni:


„Az emberek azért hiszik el olyan könnyen és szívesen a hazugságokat, hogy áldozatot ne kelljen hozniuk az eszméért, és ne kelljen szenvedniük az igazságért.” – (Szálasi Ferenc)

Zöldinges.net – Lengyel Béla

Korábbi cikkek